Nükleer Enerji Haberleri
Santraller Kapanıyor, Atıklar Ne Olacak?
Mersin'e nükleer santral kurmak isteyen Türkiye'de atık konusu hiç konuşulmazken Almanya'nın 35 yıldır atıklarıyla başı dertte. Türkiyeli gazeteciler Gorleben'deki atık depolarını gezdi.
Fukuşima felaketinin ardından nükleer santrallerinin tamamını 2022'ye kadar kapatacak olan Almanya, 35 yıldır nükleer atıklarına çözüm arıyor.
- Kategori: Nükleer Enerji Haberleri
- Pazar, 24 Şubat 2013 14:09 tarihinde oluşturuldu
"Türkiye'yi İkna Etmek İsteriz"
Nükleer santrallerinin tamamını kapamayı düşünen Almanya'nın Çevre Bakanlığı sorumlusu Schafhausen, üç santral açmak isteyen Türkiye'ye "Güneşiniz, uzun sahilleriniz ve güçlü rüzgarlarınız varken neden daha fazla yenilebilir enerjilere yönelmiyorsunuz?" diye seslendi.
- Kategori: Nükleer Enerji Haberleri
- Pazar, 24 Şubat 2013 13:22 tarihinde oluşturuldu
ABD'de Eski Nükleer Tesiste Sızıntı Tespit Edildi
Amerika'nın kuzeybatısındaki Washington eyaletinde bulunan eski bir plütonyum işleme tesisinde yıllardır sızıntı olduğu tespit edildi.
Devamını oku: ABD'de Eski Nükleer Tesiste Sızıntı Tespit Edildi
Bir santralin nükleer atık maliyeti 187 milyar lira
İngiltere'nin kuzeyindeki Sellafield bölgesindeki nükleer santralın atıklarının temizlenmesi için şimdiden 187 milyar TL harcandı ve bu maliyetin ne zaman duracağı henüz bilinmiyor.
Sellafield İngiltere'deki en büyük nükleer santral. Geçmişte bu santralden radyasyon kaçakları da olmuştu.
Sellafield'in radyasyonlu atıkları santralin çevresinde yer altı silolarında biriktirilmekte. Bu atıklar santralde çalışan 9 bin işçi için çok önemli sağlık sorunları oluşturuyor.
- Kategori: Nükleer Enerji Haberleri
- Çarşamba, 06 Şubat 2013 01:46 tarihinde oluşturuldu
Devamını oku: Bir santralin nükleer atık maliyeti 187 milyar lira
Radyoaktif Kirlilik Toprakla Örtüldü
Gaziemir'deki Çevre Skandalında İkinci Perde:
Radyoaktif atıkları depolamak yerine toprakla gözlerden gizlediler
ANKARA - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun (TAEK) talimatıyla İzmir Gaziemir’de yaşanan çevre skandalında radyoaktivite tespit edilen bölgelerin üzerine 10 bin 200 ton toprak döküldü. Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Baran Bozoğlu, kirliliğin üzerini toprakla örtmenin bilimsel olmadığını belirterek, “Yeraltı sularına, bitki örtüsüne ve civarda yaşayan insanlara etkisi sürecektir. Bu yöntem kirliliği yalnızca göz önünden kaldırır” diye konuştu.
- Kategori: Nükleer Enerji Haberleri
- Çarşamba, 06 Şubat 2013 01:22 tarihinde oluşturuldu
NÜKLEERDE FASİT DÖNGÜ
Nükleerde Fasit Döngü
Pelin CENGİZ/Taraf GAZETESİ
İnsanoğlunun yaşadıklarından ders almak yerine kendisini felakete sürükleyen araçları kullanmakta ısrar etmesine yönelik çok çarpıcı bir örnek yaşanıyor son günlerde. Japonya’da Mart 2011’de meydana gelen deprem ve sonrasındaki tsunamiden etkilenen Fukushima nükleer santralinde yaşanan radyasyon sızıntısının yarattığı drama yaklaşık iki yıldır şahit oluyoruz. Uzmanlar, pek çok defa Fukushima’daki radyasyon sızıntısı ve kirliliğin Çernobil’de yaşananla eşdeğer olduğunu vurgulamıştı.
- Kategori: Nükleer Enerji Haberleri
- Perşembe, 27 Aralık 2012 20:36 tarihinde oluşturuldu
AB'deki nükleer tesisler stres testinden geçemedi
Japonya’daki nükleer felaketin ardından Avrupa Birliği’nde stres testinden geçirilen nükleer santrallerin tamamına yakınında güvenlik açıkları bulundu.
- Kategori: Nükleer Enerji Haberleri
- Salı, 02 Ekim 2012 12:38 tarihinde oluşturuldu
Devamını oku: AB'deki nükleer tesisler stres testinden geçemedi
Balıklarda 'en yüksek radyasyon' seviyesi
Japonya’nın Fukuşima bölgesindeki nükleer santrallere 20 km uzaklıkta tutulan balıklarda yüksek oranda radyoaktiv sezyum maddesine rastlandı.
- Kategori: Nükleer Enerji Haberleri
- Pazartesi, 27 Ağustos 2012 11:25 tarihinde oluşturuldu