Küresel Eylem Grubu

İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİR!

Kitaplar

Küresel İklim Değişimi

İnsan faaliyetleri ekolojik çevreyi ve biyolojik çeşitliliği ne şekilde tehdit ediyor? Küresel ısınma ekolojik felakete giden yolda ilk mi yoksa son adım mı? Dünyanın enerji ihtiyacını fosil yakıtların dışındaki alternatif kaynaklardan sağlamak mümkün mü? İhtiyaç ile açgözlülük arasındaki mesafe nerede yokoldu? En çok kirletenler en çok yalan söyleyenler değil mi?

Karbon ayak iziniz

Karbon kirliliğinde ve küresel ısınmada bireyler olarak hepimizin sorumluluğu var. Karbon Ayak İziniz, gezegenimizin karbon kirliliğinin kurbanı olmasına karşı çıkmanız, sorunun değil çözümün parçası olmanız için hazırlanmış bir kılavuz.

Otomobillerin havaya çok yüksek miktarda karbon saldığını herkes bilir. Ama tükettiğimiz gıdaların taşınmasından dolayı atmosfere salınan karbon miktarını hesaplamak kolay değil. Ya da hangi çamaşır makinasının daha az enerji tükettiğini bilmek.

99 Sayfada küresel iklim değişimi

Küresel ısınma nedir?

Küremizi kim ısıttı?

Neden küresel iklim değişiminin bedelini en çok yoksul ülkeler ödeyecek?

Türkiye, küresel ısınmadan nasıl etkilenecek?

Kişi ve ülke olarak bu konuda neler yapabiliriz?

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, meteoroloji ve afet yönetimi uzmanıdır. İstanbul Valiliği ile İstanbul büyükşehir Belediyesi'ne afet yönetimi konusunda danışmanlık yapmaktadır. Çeşitli basın organlarında çevre-meteoroloji konusunda yazılar yazmakta, programlar yapmaktadır.

Küresel ısınmayı durduralım, dünyayı değiştirelim!

Gezegenin başı dertte. İklim felaketi küresel bir gerçek olarak hepimizi tehdit ediyor fakat hükümetler çözüm olarak sıradan insanların fedakârlık yapmaları gerektiğini söylüyor. Bu yüzden küresel ısınmadan bahsetmeye başlayan medyada ve reklam panolarında bir yeşillenmedir gidiyor.

Bunun yanında küresel iklim değişikliğinin sorumlularını görüp hükümetleri ve şirketleri parmakla gösteren, küresel ısınma için mücadele eden aktivistler de var.

Ölümcül Havalar

Bu kitabı eline alan herhangi biri başlığından dolayı merak duymuş olabilir. Ölümcül Havalar sözü gayet ciddi bir sözdür. Ve eğer on yıl önce biri bana gezegenimizin acil bir tehlike içinde olduğunu söyleseydi, onu pek dikkate almazdım. Bu kitapta o günden beri öğrendiklerimi ve bunların görüşümü nasıl değiştirdiğimi anlatacağım size.

Acayip Havalar

Dinleyici desteği ile radyo yayını yapmak oldukça zor olmalı. Açık Radyo dışında yayın hayatını dinleyici desteği ile sürdüren başka bir radyo kanalı herhalde yok. Açık Radyo'yu dinleyenler bilir. Açık Radyo, küresel ısınma konusunda neredeyse on yıldır her gün, bıkmadan usanmadan, inatla yayın yapıyor.

Küresel Isınma Atlası

2005 yılında, Frèdèric Denhez tarafından hazırlanan ve 2007 yılında Türkçeye çevrilen "Küresel ısınma atlası" nın Türkçe baskıya önsöz bölümünü Mikdat Kadıoğlu yazmış. " 21.yüzyılda Türkiye'yi bekleyen riskler" başlığı ile Mikdat Kadıoğlu , " Değişen mevsimler, Su kaynakları sorunu, Uyarlanması gereken tarım, Değişen deniz kıyıları, Daha az karlanan dağlar ve Daha fazla Akdeniz manzarası" na ilişkin kısa öngörülerde bulunmuş. Değişen mevsimler bölümünde " Karadeniz bölgesi daha nemli ve fırtınalı geçecek" demiş Miktad Kadıoğlu ve 2009 yılının Temmuz ayında, Karadeniz'de sel felaketinde 9 kişi yaşamını yitirdi.

Nehirler Kuruyunca

“Nehirler Kuruyunca- Su 21.yüzyılda insanlığı bekleyen gerçek kriz” Altın Kitap tarafından 2009 Şubat ayında çıkarılmış. Yine bir araştırma kitabı. Fred Pearce, otuzdan fazla ülkede su üzerine yaptığı araştırmaları kaleme almış. “ Sayısız kaşif, dünyanın en büyük nehirlerinin kaynaklarını araştırmıştı.

Buradasınız: Anasayfa Kaynaklar Kitaplar
JA Travel

Kolektif olarak hareket edersek hükümetleri küresel ısınmayı durduracak tedbirleri almaya zorlayabiliriz ya da almayanların yerine alacak olanları getirebiliriz. Şimdi daha çok çalışma, daha çok sokakta olma, daha çok aktivizm zamanı.