Küresel Eylem Grubu

İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİR!

Neden hayır?

İzmir Gaziemir’de radyoaktif tehlike

İzmir Gaziemir'de kurşun üreten fabrikanın radyoaktif atıklarını arazisine gömdüğü ortaya çıktı. Zehiri kusan toprak yanmaya başladı.

Devamını oku: İzmir Gaziemir’de radyoaktif tehlike

Çernobil'e Yeniden Bakış ve Japonya Nükleer Felaketi

Prof. Dr. Hayrettin Kılıç* (The Green Think Tank of Turunch Foundation. N.J. USA)
26 Nisan 2012, Ukrayna’daki Çernobil nükleer kazasının 26.  yıldönümü.  Ne yazık ki hala, Japonya Fukişima’da meydana gelen nükleer santral kazasında 3 reaktör ve soğutma havuzlarındaki atık yakıttan yayılan radyasyon kuzey yarım küreye yayılmaya devam ediyor. Fukişima’daki erimeye devam eden reaktörlere işçilerin bile yaklaşmadığı sırada, Çernobil’de patlama sonucu eriyen reaktör korunun ve diğer aksamlarının sökülüp çevreden izole edilebilmesi için gereken 1.5 milyar ABD doları henüz temin edilemediği için şu ana kadar üstü geçici olarak beton bloklarla kapatılan rektörün çevreye radyasyon yayılmasını önlemek için 26 yıldan beri hala 3.500 işçi çalışıyor.

Devamını oku: Çernobil'e Yeniden Bakış ve Japonya Nükleer Felaketi

Belene, Akkuyu’nun siyam ikizi!

Bulgaristan sınırlarında doğan Trakya ovasına can veren Meriç nehrinin yolculuğu Türkiye’de Ege sularında sonlanır.  Meriç Nehri iki ülke arasında sınır olmaktan çok, bir köprü vazifesi görür sanki. Balkanların iki komşu ülkesinin benzerliği ise çarpıcıdır.

Devamını oku: Belene, Akkuyu’nun siyam ikizi!

Ya İncirlik'teki nükleer bombalar?

Bugünlerde herkes İran'a nükleer silahlanmanın ne kadar tehlikeli ve kabul edilemez olduğunu anlatmak için sıraya girmiş durumda. Dünden beri İstanbul'da İran ile nükleer konusunda görüşmeler yapılıyor. Dünyadaki nükleer silahların neredeyse tamamına sahip beş ülke ve artı Almanya, İran'a nükleer silah konusunda ders veriyorlar.

Devamını oku: Ya İncirlik'teki nükleer bombalar?

Rus nükleer santrali skandalı

11 Mart 2012 Fukuşima nükleer kazasının birinci yıldönümü. Yıllardır Çernobil'in yıldönümlerinde yazdığımız, çizdiğimiz bilimsel gerçeklere ek olarak maalesef bundan böyle üzülerek Fukişima felaketinin küresel etkileri-boyutlarını yazmaya herhalde benim ömrüm yetmeyecek.

Devamını oku: Rus nükleer santrali skandalı

Nükleer enerji asla güvenli ve ucuz olamaz

Fukuşima Dai-ichi Nükleer Santrali’nde meydana gelen patlamanın ardından bir yıl geçti. Nükleer santraller, felaketin yıldönümü dolayısıyla tüm dünyada olacağı gibi, İstanbul’da da yarın (10.03.2012) protesto edilecek. Saat 15:00’te çıkarları uğruna yaşamları tehdit edenlere inat Taksim'de buluşulup insan zinciri oluşturulacak.

Devamını oku: Nükleer enerji asla güvenli ve ucuz olamaz

Fukuşima'ya dört kala kırmızı alarm

11 Mart 2011'de Fukuşima'da meydana gelen nükleer felaketin yıl dönümüne dört kala,Taksim Meydanı'nda nükleer enerji planlarını hayata geçirmeye çalışan hükümeti sirenlerle protesto edip kırmızı alarm verdik. Eylemde okuduğumuz basın açıklaması

Devamını oku: Fukuşima'ya dört kala kırmızı alarm

Nükleer balonunu birlikte patlatalım!

Geçtiğimiz yıl, 11 Mart’ta Japonya’daki deprem ve tsunaminin etkisiyle Fukuşima Daiichi nükleer santralinin dört reaktöründen üçünde çekirdek erimesi meydana geldi. Bu, Çernobil kadar büyük bir nükleer kaza anlamına geliyordu.

 

Devamını oku: Nükleer balonunu birlikte patlatalım!

JA Travel

Kolektif olarak hareket edersek hükümetleri küresel ısınmayı durduracak tedbirleri almaya zorlayabiliriz ya da almayanların yerine alacak olanları getirebiliriz. Şimdi daha çok çalışma, daha çok sokakta olma, daha çok aktivizm zamanı.