Küresel Eylem Grubu

İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİR!

Ne İstiyoruz?

Atom enerjisinden çıkış 2021

Etik Komisyonu, atom enerjisinden çıkış tarihi olarak 2021’i önerecek Fukuşima’daki nükleer faciadan sonra enerji kaynakları konusunu yeniden gözden geçiren Almanya’da atom enerjisinden çıkış tarihi netleşiyor.

Devamını oku: Atom enerjisinden çıkış 2021

Nükleer enerji anlamını yitiriyor

Dünyada nükleer enerjiye ilgi giderek azalıyor. Çünkü nükleer tesislerin maliyeti giderek artıyor, buna karşın elde edilen kâr ise düşüyor ve nükleer enerji, diğer enerji kaynakları ile yarışta geride kalıyor.

Devamını oku: Nükleer enerji anlamını yitiriyor

Nükleer bomba patlarsa?

ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Hindistan, Pakistan, İsrail ve Kuzey Kore'nin elinde tahmini olarak 19 bin nükleer silah var, bunlardan 2 bini her an ateşlenebilir durumda tutuluyor ve birkaç dakika içinde kullanılabilir.

Devamını oku: Nükleer bomba patlarsa?

Nükleer mi? HAYIR TEŞEKKÜRLER!

Fukuşima nükleer kazasının üzerinden iki yıl geçti. Kaza, nükleer teknoloji açısından dünyanın en güvenilir ülkesinde, Türkiye gibi deprem kuşağında, hükümet yetkililerinin yerinde gidip incelediği ve tam not verdikleri santralde, 11 Mart 2011’de gerçekleşti.

Devamını oku: Nükleer mi? HAYIR TEŞEKKÜRLER!

"Seksen dört yaşındayım ömrüm yettiğince mücadele edeceğim"

Hiroşima, Nagazaki ve Fukuşima felaketlerini yaşayan ve bu deneyimler ışığında nükleer silahlara, nükleer enerjiye karşı mücadele eden Barış Gemisi aktivistleri ile Türkiye’den nükleer karşıtı aktivistlerin yer aldığı  “ Nükleersiz bir dünya mümkün toplantısı” bugün, İstanbul’da yapıldı.

Devamını oku: "Seksen dört yaşındayım ömrüm yettiğince mücadele edeceğim"

Nükleere hayır deme cesaretiniz olsun!

Geçtiğimiz yıl Japonya'da yaşanan nükleer felaketin 1. yıl dönümüne günler kala, dünyanın dört bir yanında nükleer karşıtlarının eylemlerine şahit oluyoruz. Nükleer karşıtı gruplar ve aktivistler, varolan nükleer santrallerin yeni bir felakete sebep olmadan önce kapatılması ve yenilerine dair tüm planların bozulması için mücadele veriyor.

Devamını oku: Nükleere hayır deme cesaretiniz olsun!

Nükleer hakkında

Nükleer enerji nasıl üretilir ?

Nükleer enerji atomun parçalanmasıyla oluşur. Küçük atomlar kararlı yapıda oldukları için parçalanmaları zordur, bu yüzden nükleer enerji üretmek için ağır atomlar (uranyum gibi) kullanılır. Ağır atomlar radyoaktiftirler ve sürekli yüksek miktarda radyasyon yayarlar.

Devamını oku: Nükleer hakkında

Nükleer demek, ‘kaza’ demektir

Nükleer santrallerin tarihi nükleer ‘kaza’ların tarihidir. 1940’lardan bu yana, Çernobil’den Fukuşima’ya onlarca örnek nükleer santrallerin hiç de güvenli olmadığını biz %99’a ağır bedeller ödeterek gösterdi. Onbinlerce insanın yaşamını yitirdiği, sakat kaldığı, canlı türlerinin yok olmakla yüz yüze bırakıldığı, tarlalardan radyasyon biçildiği apaçık ortadayken ‘kaza’ sözü ne kadar inandırıcı?

Devamını oku: Nükleer demek, ‘kaza’ demektir

JA Travel

Kolektif olarak hareket edersek hükümetleri küresel ısınmayı durduracak tedbirleri almaya zorlayabiliriz ya da almayanların yerine alacak olanları getirebiliriz. Şimdi daha çok çalışma, daha çok sokakta olma, daha çok aktivizm zamanı.