2005 yılında, Frèdèric Denhez tarafından hazırlanan ve 2007 yılında Türkçeye çevrilen "Küresel ısınma atlası" nın Türkçe baskıya önsöz bölümünü Mikdat Kadıoğlu yazmış. " 21.yüzyılda Türkiye'yi bekleyen riskler" başlığı ile Mikdat Kadıoğlu , " Değişen mevsimler, Su kaynakları sorunu, Uyarlanması gereken tarım, Değişen deniz kıyıları, Daha az karlanan dağlar ve Daha fazla Akdeniz manzarası" na ilişkin kısa öngörülerde bulunmuş. Değişen mevsimler bölümünde " Karadeniz bölgesi daha nemli ve fırtınalı geçecek" demiş Miktad Kadıoğlu ve 2009 yılının Temmuz ayında, Karadeniz'de sel felaketinde 9 kişi yaşamını yitirdi.
2100 yılında iklim değişikliğinden etkilenen bir dünyanın nasıl olacağına dair taslak bir haritaya yer verilmiş kitapta. Olumluluk yaşanabilecek bölgelerin isimlerini saymak belki daha kolay olacak. Sibirya bölgesi, Kuzey Amerika'nın bir bölümü, Latin Amerika'nın uç kısmının daha az bir bölümü. Daha yumuşak bir sıcaklık ve daha fazla yağmur alabilecek bölgeler olarak gösterilmiş. Bunun dışında kalan alanlar ise, yılda 1 ila 3 siklon ile yağışlarda düşüş hatta kuraklıkla, suların yükselmesi alt üst olacak yerler olarak gösterilmiş. Yapılan projeksiyon 2100 yılına ilişkin. Asıl korkutucu olan ise bütün bunların çok daha erken olacak olması. Bundan üç dört yıl önce yazılan iklim değişikliğine ilişkin tüm kitaplarda " çocuklarımız ve torunlarımız için harekete geçmeliyiz" cümlesi yer alıyor. Aynı cümle bu kitapta da var. Oysa yayınlanan son araştırmalara göre, bütün bu değişimler beklenenden daha hızlı olacak. Kitabın sonuna, sera gazlarının iklim değişikliğine etkisini tespit eden bilimsel çalışmaların tarihlerinin verildiği kısa bir kronoloji eklenmiş. 1896 yılında karbon gazının atmosferdeki yoğunluğunun ikiye katlanmasının gezegenin ortalama sıcaklığını 4 derece'lik artışa neden olacağı hesaplanmış. Sanayi öncesi dönemde atmosferdeki karbondioksit oranı 280ppm'di. Şu anda 392 ppm.
Kitapta ele alınan tüm başlıklar harita, grafik ve resimlerle desteklenmiş. Bilimsel anlatımların okunması görseller sayesinde daha da kolaylaşmakta.