Bu sorunun tek bir cevabı var. Büyük şirketler. Dünyanın en büyük şirketleri petrol ve otomobil şirketleri. Bunlar gerek enerji politikalarının gerekse de ulaşım politikalarının değişimine izin vermiyorlar.
Büyük şirketlerin basıncı ile hükümetler de küresel ısınmayı durduracak önlemleri almaktan çekiniyorlar ve sürekli olarak piyasa çözümlerini öne sürüyorlar. Bir de sıradan insanlar küresel ısınmanın sorumlusuymuş gibi onlardan önlemler almaları isteniyor. Oysa bireylerin önlem alması sorunu çözemez.
Gerekli olan önümüzdeki çok kısa dönemde çok radikal önlemler almak ve kürsel ısınmanın 2 dereceyi aşmamasını sağlamak. Bu ise ancak devletlerin önlemler alması ile mümkün.
Otomobilleri yasaklayacak, tüm kömüre, petrole ve doğal gaza dayalı santralleri kapatıp yerlerine güneş ve rüzgar enerjisine dayalı santraller kuracak olan devlet müdahalesidir. Başka bir çözüm yok.
Büyük insan yığınları ise hükümetleri bu önlemleri almaya zorlamak için harekete geçebilir. Toplantılar, gösteriler ve yürüyüşler hükümetlerin uluslararası önlemler almasını zorlar. Son yıllarda böylesi örnekler yaşandı. Örneğin Avustralya'da küresel ısınmaya karşı gösteriler hükümetin devrilmesine yardımcı olurken yeni hükümet bu konuda daha olumlu adımlar atmak zorunda kaldı.