Küresel Eylem Grubu

İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİR!

Haber - Yorum

İklim değişikliğinin insan sağlığı için oluşturduğu 6 tehdit

İklim değişikliği, denizlerin su seviyesini arttırmaktan, felaketlere neden olan mevsim anormalliklerine kadar dünyayı ve canlı hayatını tehdit ediyor. Peki iklim krizinin insan sağlığına dolaysız etkileri nedir? Haftalık yayımlanan tıp dergisi ‘The Lancet’te,  bu sorunun cevaplarının bir araya getirildiği bir makale yayımlandı.

Devamını oku: İklim değişikliğinin insan sağlığı için oluşturduğu 6 tehdit

Nükleer karşıtları parlamentoyu bastı

Japonya’nın başkenti Tokyo’da, geçen yılki nükleer felaketin ardından hükümetin nükleer enerjiden vazgeçmesini isteyen binlerce kişi parlamentoyu kuşattı.

Devamını oku: Nükleer karşıtları parlamentoyu bastı

Termiğin gölgesinde bir yaşam (4): Madendekiler anlatıyor

Üç gün boyunca size Amasra’da termik santral mücadelesinin önünü ve arkasını anlatmaya çalıştık. Gazete haberlerinde, çoğu zaman ÇED süreci ayrıntıları ve eylemlerin aktarılmasından ibaret kalan bu süreçte Amasralılar ne düşünüyor, termik santralin yapımının planlandığı bölgenin köylüleri ne öneriyor, Amasra’nın umudu ve istihdamı nerede gibi soruların cevaplarını konuştuğumuz insanlardan almaya çalıştık.

Devamını oku: Termiğin gölgesinde bir yaşam (4): Madendekiler anlatıyor

Nükleer lobisinden Akkuyu yalanları: Bu gözü dönmüşlüğü durdurmak gerek

Halk nükleer santral istemiyor, ancak hükümet tehlikeli programını durdurmuyor. Devletin resmi haber ajansı AA, Akkuyu'da kurulmak istenen nükleer santraller için yoğun propaganda yaparken, hükümet yanlısı ve karşıtı gazeteler nükleer lobinin borazanlığını yapıyor.

Devamını oku: Nükleer lobisinden Akkuyu yalanları: Bu gözü dönmüşlüğü durdurmak gerek

Termiğin gölgesinde bir yaşam (3): Amasra’da turizm ne yana düşer?

Bundan yaklaşık 2 bin 300 yıl önce, Pers Kraliçesi Amastris’in adını verdiği bu topraklarda önce balıkçılık ve ormancılık vardı. Sonra maden geldi. Bugünse Amasra artık yüzünü tamamen turizme dönmüş durumda. Tabii termik santral projesi onaylanmazsa.. Öyle ya, yaklaşık 10 kilometre yakınında termik santral olan bir turizm bölgesine kim gitmek ister?

Devamını oku: Termiğin gölgesinde bir yaşam (3): Amasra’da turizm ne yana düşer?

'Nükleer enerjinin güvenli olduğu miti felakete yol açtı'

Japon hükümeti tarafından kurulan resmi araştırma komisyonu, Fukuşima santralindeki nükleer felakete, "nükleer enerjinin güvenli olduğu" mitinin de yol açtığını bildirdi.

Devamını oku: 'Nükleer enerjinin güvenli olduğu miti felakete yol açtı'

Termiğin gölgesinde bir yaşam (2): Köylüler anlatıyor

{jathumbnail off}

Amasra, gelen ziyaretçilerini önce kömür madenleriyle karşılıyor. İlçeye inen dağ yolunun yanında bulunan TTK madeninin yanı sıra bir süredir Hattat Holding’in de madeni var. 2005 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan rödovans anlaşmasıyla 20 yıllığına aldığı madenlerden henüz kömür çıkmasa da hummalı bir inşaat çalışması devam ediyor.

Devamını oku: Termiğin gölgesinde bir yaşam (2): Köylüler anlatıyor

Nükleer sanayiciler mutsuz, Türkiye teselli ediyor

Bağımsız araştırmacılar tarafından yirmi yıldır çıkarılan ve nükleer sanayiin durumunu nesnel bir şekilde verilerle her sene bildiren Dünya Nükleer Sanayii Vaziyet Raporu serisinin 2012 senesi raporu neşredildi.

Devamını oku: Nükleer sanayiciler mutsuz, Türkiye teselli ediyor

Buradasınız: Anasayfa Hakkımızda Haber - Yorum
JA Travel

Kolektif olarak hareket edersek hükümetleri küresel ısınmayı durduracak tedbirleri almaya zorlayabiliriz ya da almayanların yerine alacak olanları getirebiliriz. Şimdi daha çok çalışma, daha çok sokakta olma, daha çok aktivizm zamanı.