Küresel Eylem Grubu

İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİR!

Haber - Yorum

Fukuşima'daki nükleer yakıt çubukları çıkarılıyor

Japonya'da Mart 2011'de meydan gelen dev deprem ve tsunaminin ardından çekirdek erimeleri meydana gelen Fukuşima nükleer santralindeki yakıt çubuklarının çıkarılması işlemi başladı.
Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima Dai-ichi'de bulunan nükleer yakıtla dolu 4 metre uzunluğundaki iki yakıt çubuğu, iki dev vinç yardımıyla bugün nükleer santralden çıkarıldı.

Hükümete bağlı bir denetleme kuruluşu olan Nükleer ve Sanayi Güvenliği Kurumu sözcüsü Gyo Sato, Tokyo Elektrik Enerji Şirketi'nin (TEPCO) bugün iki yakıt çubuğunu nükleer santraldeki kullanılmış yakıt havuzundan çıkardığını söyledi.

Sato, ''Şimdiye kadar herşey güvenli bir şekilde sürüyor'' diye konuştu.

Nükleer santralin 4 numaralı reaktörünün bitişiğindeki toplam bin 535 yakıt çubuğunun tamamının, uzun ve son derece büyük dikkat isteyen bir süreç içinde çıkarılması gerektiğini belirten yetkililer, bu işlemin 2013 yılının sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.

Kullanılmış yakıt havuzunun, nükleer santraldeki diğer 3 reaktörde bulunan nükleer yakıt gibi kalın muhafazalarla korunmuş olmadığına işaret eden yetkililer, bu nedenle çevre bölgeye radyasyon sızmasını önlemek amacıyla yakıt çubuklarının birer birer çıkarılacağını belirtti.

TIMETÜRK, 18 Temmuz 2012

Bahar nezlesinin mevsimi değişti

Alerjik nezle; ot, ağaç polenleri ve küf mantarları ile oluşuyor ve genellikle nisan-temmuz aylarında görülüyor. Ancak bilimsel veriler, küresel iklim değişikliğinin alerjenlerin sayısında ve mevsiminde değişiklik yaptığını gösteriyor.

Devamını oku: Bahar nezlesinin mevsimi değişti

Numan Kurtulmuş: 'Nükleer'e hayır' dediniz, unutmayın

Çevreclier Kurtulmuş'a, AKP'nin nükleer santral açma girişimlerini hatırlattı
Başbakan Tayyip Erdoğan davetiyle, AKP’ye katılması “kesinleşen” HAS PARTİ Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, nükleer santrallere karşı olduğunu açıklamıştı. Çevreclier Kurtulmuş'a, AKP'nin nükleer santral açma girişimlerini hatırlattı.

Devamını oku: Numan Kurtulmuş: 'Nükleer'e hayır' dediniz, unutmayın

Nükleer karşıtı dev protesto

Japonya'nın başkenti Tokyo'da on binlerce kişi nükleer santrallerin yeniden kullanıma sokulmasını protesto etti.
Japon hükümeti, geçen yıl yaşanan Fukuşima felaketinin ardından güvenlik önlemlerinin kontrol edilmesi amacıyla ülke çapındaki 50 nükleer reaktörün geçici olarak kapatılmasına karar vermişti.

Devamını oku: Nükleer karşıtı dev protesto

Doğu Karadeniz'in ''bitmeyen çilesi''

Doğu Karadeniz'de 1929'dan bugüne kadar meydana gelen 49 sel, taşkın ve heyelanda 635 kişi öldü, 16 kişi kayboldu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır Önsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemen hemen her yıl olduğu gibi bu yıl da Karadeniz Bölgesi'nde sel ve taşkınların meydana geldiğini söyledi.

Devamını oku: Doğu Karadeniz'in ''bitmeyen çilesi''

Amerika, Tarihinin En Kurak Üçüncü Yılını Yaşıyor


Amerika son yarım asrın en kurak yılını geçiriyor. Kuraklık, ülkenin yarıdan fazlasını etkisi altına aladı. ABD en son 1930 ve 1956 yıllarında en son bu şiddette susuz bir yıl geçirmişti. ABD'deki kuraklığın dünya genelinde de gıda ve yakıt fiyatlarında artışa yol açacağı tahmin ediliyor.

Devamını oku: Amerika, Tarihinin En Kurak Üçüncü Yılını Yaşıyor

Hava tahmini: sıcaklar, siklonlar ve iklim göçmenleri

Rusya’nın güneyinde meydana gelen su baskınları, yaz felaketlerinin yalnızca başlangıcıdır. Avrupa’yı aşırı sıcaklar yeniden etkisi altına alacak, Amerika kıtalarındaki sahil bölgeleri ve Güneydoğu Asya, güçlü siklonların etkisine uğrayacak.

Devamını oku: Hava tahmini: sıcaklar, siklonlar ve iklim göçmenleri

Felaketler 100 yıl önce geldi

Dünya çapında yaşanan doğal felaketlerin ardı arkası kesilmiyor. Uzmanlar, yüzyılın sonunda olması beklenen felaketlerin erken gelmesinden endişeli...ABD'de yayımlanan New Scientist dergisi küresel ısınma sonucu yaşanan felaketlerin neden tahminlerden önce meydana geldiği konusunu masaya yatırdı.

Devamını oku: Felaketler 100 yıl önce geldi

Buradasınız: Anasayfa Multimedia Haber - Yorum
JA Travel

Kolektif olarak hareket edersek hükümetleri küresel ısınmayı durduracak tedbirleri almaya zorlayabiliriz ya da almayanların yerine alacak olanları getirebiliriz. Şimdi daha çok çalışma, daha çok sokakta olma, daha çok aktivizm zamanı.