Küresel Eylem Grubu

İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİR!

29 Haziran’da Küresel eylem var

İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİRELİM!
Geçtiğimiz yirmi gün içinde hep birlikte başarabileceklerimizi gördük. Biber gazı, tazyikli su, TOMA’lar, ses bombaları, plastik mermiler altında tüm baskı ve şiddete karşı direndik. Şiddet kullanmadan, mizah yüklü sloganlarımız ve tek gücümüz kitleselliğimizle direndik. Korku duvarlarını aştık. Dayanışmanın gerçek anlamını, gaz bombasından boğulurken uzatılan onlarca solüsyonda, “iyi misin” diye uzatılan ellerde, “açın kapıları” yazan tiwettlerde ve açılan kapılarda yaşadık. Kazandık! Sabaha karşı kesilen üç beş ağaca karşı “kimsenin sesi çıkmaz” diyenler, “her şeyi ben bilirim ve benim söylediğim yapılacak” diyen buyurganlar şimdi Gezi parkına ağaç dikiyorlar. Bugün parka dikilen her bir ağaç bizim zaferimizdir. İstanbul’un merkezinde yer alan Gezi Parkı direnişi, sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin ve dünyanın pek çok şehrinde yankı buldu. Daha eşit daha adil daha özgür bir dünya için bugün dünden bir adım daha ileride birlikte mücadele ediyoruz. “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” diyerek artık nesne değil, özneyiz diyoruz.

Devamını oku: 29 Haziran’da Küresel eylem var

"Gezegen Elden Gidiyor - Buna Razı Gelemeyiz”

İlkbaharın başlangıcını, doğa'nın kendini yenilemesini, ortalığı kaplayan soğuk hava dalgası içinde de olsa, kutladık. Baharı simgeleyen Nevruz ya da Newroz da, ülkede 30 yıllık kanlı savaşın sonuna doğru yaklaşmakta olduğumuzu gösteren bazı işaretleri beraberinde getirdi ve umudumuzu artırdı.

Devamını oku: "Gezegen Elden Gidiyor - Buna Razı Gelemeyiz”

DOHA'DA NELER OLDU?

18. BM İKLİM ZİRVESİNDEN (COP-18) İZLENİMLER

Konuşmacılar: Gökşen Şahin (Küresel Eylem Grubu aktivisti), Birsu Gizem Schwabe (Vegan aktivist)

Devamını oku: DOHA'DA NELER OLDU?

Uyan, kafayı ye ve sonra aklını başına topla

Uyan, kafayı ye ve sonra aklını başına topla, bir kutup ayısının çaldığı uzaklardan gelen hüzünlü bir keman sesiyle başlar. Sonra devreye bir çöp adam girer, kemanı kutup ayısının elinden alıp, “şuanda bizzat medeniyetin geleceği sallantıda” diyerek on beş dakika içinde bizleri karabasanlara sürükleyecek iklim değişikliğinden bahseder.

Devamını oku: Uyan, kafayı ye ve sonra aklını başına topla

Aliağa neden önemli?

Dünyada iklim değişikliğine karşı mücadele 2009 Kopenhag zirvesindeki hayal kırıklığının ardından gerileme dönemine girdi. Kopenhag’da, iklim değişikliğinin uluslararası anlaşmalar yoluyla sağlanacak sera gazı salımı azaltımlarıyla önlenebileceği görüşü ağır bir darbe aldı. Bu zemin hala korunmaya çalışılıyor, ama artık ne iklim müzakerelerini sürdüren heyetler, ne de iklim adaleti aktivistleri işe yarar bir protokol yaratılabileceği konusunda eskisi kadar umutlu.

Devamını oku: Aliağa neden önemli?

İklimi değil, sistemi değiştir!

iklimi degil sistemi degistir

Şimdi iklim değişimine, nükleer santrallara, kömürlü termik santrallara, savaşlara, HES’lere, çılgın projelere, 3.Köprüye, türcülüğe, Somali’de yaşanan trajediye, Gerze, Akkuyu, Sinop, Yuvarlakçay gibi birçok yerde uygulanmaya çalışılan enerji politikalarına, ABD’den Japonya’ya kadar iklim ve ekoloji felaketlerinin nedenlerine ve sonuçlarına karşı direnenlerle güçlerimizi sokakta birleştirme zamanı!

Devamını oku: İklimi değil, sistemi değiştir!

İklimi değil sistemi değiştirmek için 24 Eylül’de Harekete Geçelim!

24 Eylül, Cumartesi Kadıköy’de miting ve konser

İklim gözümüzün önünde değişiyor. 1990’lar bin yılın en sıcak on yılı, 1998 yılı ise bin yılın en sıcak yılı oldu. 2011’in ilk 6 ayı, şimdiye kadarki en sıcak dönem olarak kayıtlara geçti, 2010'un en sıcak yıl rekorunu kırmasından söz ediliyor.

Dünya Gıda Örgütü (FAO) 2009’da dünyada açlığın rekor düzeye yükseleceğini ve her gün 1,02 milyar civarında insanın, yani toplam insan nüfusunun yedide birinin aç kalacağını açıkladı.

Bu süreci hızlandıran en önemli etken iklim değişikliği.

Dünyanın en büyük insani felaketlerinden biri şu an Afrika'da yaşanıyor. Ve bu felaket 3 günde oluşmadı. Somali'de, Etiyopya'da, Kenya'da yaşanan kuraklık hep oradaydı. Geçtiğimiz yüzyılda Somali’de 10 yılda bir yaşanan kuraklık, son yıllarda 2 yılda bir yaşanmaya başlandı Somali'de yaşanan çölleşme ve kuraklığı arttıran etken iklim değişikliği.

Devamını oku: İklimi değil sistemi değiştirmek için 24 Eylül’de Harekete Geçelim!

Gezegeni harekete geçireceğiz

Sevgili Arkadaşlar,

Bu yılın ilk birkaç ayı, tarihin en heyecan verici olaylarından birine tanık oldu yarım düzine ülkede, insanlar hakları için cesurca ayaklandılar. Birçokları uzun zamandır var olan diktatörlükleri devirerek bu mücadeleyi kazandı.

Bu ülkelerdeki 350.org kampanyasında birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız – öngörülebileceği üzere- bu özgürlük hareketinin ciddi bir parçası oldular ve bizlere Twitter’dan, grafitiye kadar birbirinden farklı araçları kullanarak nasıl sözlerini dünyaya duyurdukları konusunda örnek oldular. Birçokları hala harekete geçmenin; yıllarca o yorgun köşelerinde sıkışıp kaldıktan sonra yürümenin, koşmanın ne kadar muhteşem hissettirdiğini vurgulamaya devam ediyor.

Devamını oku: Gezegeni harekete geçireceğiz

JA Travel

Kolektif olarak hareket edersek hükümetleri küresel ısınmayı durduracak tedbirleri almaya zorlayabiliriz ya da almayanların yerine alacak olanları getirebiliriz. Şimdi daha çok çalışma, daha çok sokakta olma, daha çok aktivizm zamanı.