Küresel Eylem Grubu

İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİR!

Kampanyalar

İzmir Gaziemir’de radyoaktif tehlike

İzmir Gaziemir'de kurşun üreten fabrikanın radyoaktif atıklarını arazisine gömdüğü ortaya çıktı. Zehiri kusan toprak yanmaya başladı.

Devamını oku: İzmir Gaziemir’de radyoaktif tehlike

Su Hakkı Anayasal Güvence Altına Alınsın! kampanyası başladı

Küresel Eylem Grubu'nun da içinde yer aldığı Su Hakkı Kampanyası 17 Ekim'de, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısıyla Su Hakkı Talep Ediyoruz!, Su Hakkı Anayasal Güvence Altına Alınsın! kampanyasını başlattı.

Devamını oku: Su Hakkı Anayasal Güvence Altına Alınsın! kampanyası başladı

Aliağa neden önemli?

Dünyada iklim değişikliğine karşı mücadele 2009 Kopenhag zirvesindeki hayal kırıklığının ardından gerileme dönemine girdi. Kopenhag’da, iklim değişikliğinin uluslararası anlaşmalar yoluyla sağlanacak sera gazı salımı azaltımlarıyla önlenebileceği görüşü ağır bir darbe aldı. Bu zemin hala korunmaya çalışılıyor, ama artık ne iklim müzakerelerini sürdüren heyetler, ne de iklim adaleti aktivistleri işe yarar bir protokol yaratılabileceği konusunda eskisi kadar umutlu.

Devamını oku: Aliağa neden önemli?

Çernobil'e Yeniden Bakış ve Japonya Nükleer Felaketi

Prof. Dr. Hayrettin Kılıç* (The Green Think Tank of Turunch Foundation. N.J. USA)
26 Nisan 2012, Ukrayna’daki Çernobil nükleer kazasının 26.  yıldönümü.  Ne yazık ki hala, Japonya Fukişima’da meydana gelen nükleer santral kazasında 3 reaktör ve soğutma havuzlarındaki atık yakıttan yayılan radyasyon kuzey yarım küreye yayılmaya devam ediyor. Fukişima’daki erimeye devam eden reaktörlere işçilerin bile yaklaşmadığı sırada, Çernobil’de patlama sonucu eriyen reaktör korunun ve diğer aksamlarının sökülüp çevreden izole edilebilmesi için gereken 1.5 milyar ABD doları henüz temin edilemediği için şu ana kadar üstü geçici olarak beton bloklarla kapatılan rektörün çevreye radyasyon yayılmasını önlemek için 26 yıldan beri hala 3.500 işçi çalışıyor.

Devamını oku: Çernobil'e Yeniden Bakış ve Japonya Nükleer Felaketi

'Çernobil'i unutmadık, nükleer santrale izin vermeyeceğiz!' Basın toplantısı

Çernobil felaketinin 26. yıldönümünde, bir kez daha nükleer santral istemediğimizi söylemek üzere bir araya geldik. Küresel Eylem Grubu’nun çağrısı ile Antikapitalist Öğrenciler, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Dünya Yalnız Bizim Değil Platformu, Doğa Derneği, Greenpeace, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, TEMA Vakfı ve Yeşiller Partisi’nin ortak basın açıklamasını sanatçı, aktivist Pelin Batu okudu.

Devamını oku: 'Çernobil'i unutmadık, nükleer santrale izin vermeyeceğiz!' Basın toplantısı

Çernobil'i unutmadık, nükleer santrale izin vermeyeceğiz!

28 Nisan 2012, Cumartesi, saat 15:00'te, Galatasaray Lisesi'nin önünde!

Çernobil’de yaşanan nükleer kazanın üzerinden tam 26 yıl geçti. Bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen kazanın etkileri devam etmekte ve uzun yıllar da devam edecek. Bundan kaçış yok. Nükleer endüstri içinde Çernobil’de yaşanan kaza ne ilkti ne de son oldu. Ne tedbir alınırsa alınsın, ne kadar teknolojik gelişme kaydedilirse kaydedilsin tehlike derecesi büyük ya da küçük çok sayıda nükleer kaza olmakta ve sonsuz hasara yol açmakta.

Devamını oku: Çernobil'i unutmadık, nükleer santrale izin vermeyeceğiz!

Belene, Akkuyu’nun siyam ikizi!

Bulgaristan sınırlarında doğan Trakya ovasına can veren Meriç nehrinin yolculuğu Türkiye’de Ege sularında sonlanır.  Meriç Nehri iki ülke arasında sınır olmaktan çok, bir köprü vazifesi görür sanki. Balkanların iki komşu ülkesinin benzerliği ise çarpıcıdır.

Devamını oku: Belene, Akkuyu’nun siyam ikizi!

Ya İncirlik'teki nükleer bombalar?

Bugünlerde herkes İran'a nükleer silahlanmanın ne kadar tehlikeli ve kabul edilemez olduğunu anlatmak için sıraya girmiş durumda. Dünden beri İstanbul'da İran ile nükleer konusunda görüşmeler yapılıyor. Dünyadaki nükleer silahların neredeyse tamamına sahip beş ülke ve artı Almanya, İran'a nükleer silah konusunda ders veriyorlar.

Devamını oku: Ya İncirlik'teki nükleer bombalar?

Alt Kategoriler

Buradasınız: Anasayfa Kampanyalar
JA Travel

Kolektif olarak hareket edersek hükümetleri küresel ısınmayı durduracak tedbirleri almaya zorlayabiliriz ya da almayanların yerine alacak olanları getirebiliriz. Şimdi daha çok çalışma, daha çok sokakta olma, daha çok aktivizm zamanı.