Küresel Eylem Grubu

İKLİMİ DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİR!

Haber - Yorum

Analiz: 2050’de suya mı yoksa enerjiye mi talep daha çok artacak?

Artan nüfus, azalan doğal kaynaklar ve enerji talebindeki yükseliş projeksiyonlara yansıyor. Küresel su talebinin 2050’ye kadar %55 artması beklenirken, enerjideki talebin %50 artacağı öngörülüyor.

Devamını oku: Analiz: 2050’de suya mı yoksa enerjiye mi talep daha çok artacak?

BM ada ülkeleri konferansında ana gündem iklim değişikliği

Birleşmiş Milletler tarafından 1-4 Eylül tarihleri arasında Samoa'da üçüncü kez ''Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri Konferansı'' düzenlenecek.

Devamını oku: BM ada ülkeleri konferansında ana gündem iklim değişikliği

İklim aktivistleri 20-21 Eylül İklim Zirvesi için buluştu

{jathumbnail off}

23 Eylül’de New York’ta iklim gündemli toplanacak dünya liderlerine iklim değişikliği için acil eylem planını hayata geçirin diyen milyonlarca insan sokakta olacak.

Devamını oku: İklim aktivistleri 20-21 Eylül İklim Zirvesi için buluştu

Küresel ısınma her yıl 250 bin kişinin ölümüne yol açabilir

BM'ye bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO) iklim değişikliklerinin 2030 yılından itibaren her yıl 250 bin kişinin ölümüne yol açabileceği uyarısında bulundu. WHO, küresel ısınmanın sağlık üzerindeki risklerini azaltmak için daha kararlı bir eyleme çağırdı.

Devamını oku: Küresel ısınma her yıl 250 bin kişinin ölümüne yol açabilir

20-21 Eylül “Karşı İklim Zirvesi”

{jathumbnail off}

Havalar gözlerimizin önünde hızla değişiyor. Gittikçe artan seller, kuraklık ve susuzluk bu yıl tarımdan, şehirlere tüm hayatımızı etkiledi. Üstelik iklim değişikliğinin artan etkileri yüzünden seneye ve daha sonraki senelerde daha kötülerini de göreceğiz.

Devamını oku: 20-21 Eylül “Karşı İklim Zirvesi”

İklim değişikliğinin insan sağlığı için oluşturduğu 6 tehdit

İklim değişikliği, denizlerin su seviyesini arttırmaktan, felaketlere neden olan mevsim anormalliklerine kadar dünyayı ve canlı hayatını tehdit ediyor. Peki iklim krizinin insan sağlığına dolaysız etkileri nedir? Haftalık yayımlanan tıp dergisi ‘The Lancet’te,  bu sorunun cevaplarının bir araya getirildiği bir makale yayımlandı.

Devamını oku: İklim değişikliğinin insan sağlığı için oluşturduğu 6 tehdit

Termiğin gölgesinde bir yaşam (4): Madendekiler anlatıyor

Üç gün boyunca size Amasra’da termik santral mücadelesinin önünü ve arkasını anlatmaya çalıştık. Gazete haberlerinde, çoğu zaman ÇED süreci ayrıntıları ve eylemlerin aktarılmasından ibaret kalan bu süreçte Amasralılar ne düşünüyor, termik santralin yapımının planlandığı bölgenin köylüleri ne öneriyor, Amasra’nın umudu ve istihdamı nerede gibi soruların cevaplarını konuştuğumuz insanlardan almaya çalıştık.

Devamını oku: Termiğin gölgesinde bir yaşam (4): Madendekiler anlatıyor

Termiğin gölgesinde bir yaşam (3): Amasra’da turizm ne yana düşer?

Bundan yaklaşık 2 bin 300 yıl önce, Pers Kraliçesi Amastris’in adını verdiği bu topraklarda önce balıkçılık ve ormancılık vardı. Sonra maden geldi. Bugünse Amasra artık yüzünü tamamen turizme dönmüş durumda. Tabii termik santral projesi onaylanmazsa.. Öyle ya, yaklaşık 10 kilometre yakınında termik santral olan bir turizm bölgesine kim gitmek ister?

Devamını oku: Termiğin gölgesinde bir yaşam (3): Amasra’da turizm ne yana düşer?

Buradasınız: Anasayfa Makaleler Haber - Yorum
JA Travel

Kolektif olarak hareket edersek hükümetleri küresel ısınmayı durduracak tedbirleri almaya zorlayabiliriz ya da almayanların yerine alacak olanları getirebiliriz. Şimdi daha çok çalışma, daha çok sokakta olma, daha çok aktivizm zamanı.